Filter albums
X
Years
Qlimax 2008 Live

De DVD begint met de trailer van Qlimax 2008, welke erg vet gemaakt is met 3D animaties die later op de dvd ook nog terugkomen. Aangekomen in het menu kunnen we kiezen uit Qlimax Live, Interviews, Pictures, Backstage en Highlights.

Qlimax Live:
Dit gedeelte van de dvd is vanzelfsprekend het belangrijkste stuk, de film is onderverdeeld in hoofdstukken per artiest, te beginnen met Mark Sherry, die een erg mooi kostuum van een soort farao aan heeft. Voordat hij zijn kunsten mag vertonen zien we eerst een intro met een mooie lichtshow en tussendoor de hele vette 3D animaties die ook op de website te zien waren. Hierna krijgen we een intro waarin Ruffian wordt aangekondigd, dit gebeurt geheel in stijl; Ruffian komt op met een heel monikkenkoor en uiteraard heeft hij zelf ook een soort gelijk kostuum aan. Dit gebeurt met op de achtergrond de muziek van “O Fortuna” een nummer wat bij iedereen wel bekend is. Aan de vele telefoons en camera’s die in de lucht gaan moet dit zeker een kippenvelmoment geweest zijn.

Na de aankondiging van Ruffian krijgen we de heren van Showtek. De beelden worden in een goed tempo afgewisseld vanuit verschillende hoeken en plaatsen in de zaal en op het podium, soms misschien wat te vaak vanuit de achterkant van de zaal waar het publiek voor het podium te zien is, maar dit komt waarschijnlijk omdat op deze manier de grote licht- en lasershows het duidelijkste te zien zijn. Bij de opkomst van Headhunterz krijgen we een kleine vuurwerkshow en een vette lasershow te zien, vooral met het live-geluid is dit erg mooi op de dvd gezet. Na zijn set gaat Headhunterz verder met Wildstylez als Project One, tussendoor komt een korte aankondiging waarna de heren samen verder gaan. Hierna volgen D-Block & S-te-Fan, Technoboy en Tatanka met hun shows en ieder natuurlijk in een verschillend kostuum. Ook hier weer beelden vanuit verschillende punten afgewisseld met enthousiast publiek wat lekker los gaat en de erg mooie licht en laser shows die met regelmaat te zien zijn. Bij D-Block & S-te-Fan volgt een mooi moment waar de hele zaal live mee zingt.

Als afsluiter op de dvd krijgen we Zany en Vince, zij hebben een redelijk lang stuk gekregen op de dvd. Het tempo van de muziek ligt hier een stukje sneller dan de rest van de artiesten, zo komen er een aantal bekende hardcorenummers voorbij waar de montage goed op aangepast is, ook hier worden de beelden sneller afgewisseld wat voor een mooie afsluiter zorgt, dit is erg leuk gedaan. Tenslotte komt er een hele lange lijst met credits voorbij, hieraan mag wel duidelijk zijn dat er ontzettend veel mensen hebben meegewerkt aan het evenement en aan de DVD/Blu-Ray productie en als allerlaatste wordt er nog even een paar minuten doorgegaan, waarna Ruffian het feest afsluit.

Een leuke extra tijdens de opkomst van de artiesten is dat er een icoontje in beeld verschijnt waar, (als je daar op klikt) de artiest vlak voor of vlak na zijn optreden nog even in beeld ziet en wat voor de camera zegt.

The Interviews:
Dit filmpje begint met de binnenkomst van al het partypubliek en wordt afgewisseld met korte interviews van enkele opvallende bezoekers en beelden van het feest zelf. Het zijn vooral de buitenlandse bezoekers die hier voorbij komen en af en toe wat leuks en vooral niet al te serieuze dingen te melden hebben.

Backstage:
Dit vond ik zelf een hele leuke feature op de dvd, hier is te zien hoe de artiesten voor hun optreden backstage zitten en hun kostuum krijgen en geschminkt worden. Deze feature duurt ongeveer een kwartiertje. Af en toe komen er af wat interviewvragen en leuke anekdotes voorbij, zoals bij Vince en Zany die ook een beetje lopen te dollen met de visagisten.

Pictures:
Een fotogallery op een dvd vind ik vaak een van de mindere features, meestal omdat ik het niet echt interessant vind om een kwartier naar foto’s van anderen te kijken. Bbij deze gallery is dat iets anders, het zijn ongeveer 60 foto’s, die variëren van de artiesten van de avond, tot hele vette foto’s van de laser en lichtshows. Het publiek staat er ook op maar dit zijn maar een paar foto’s, waardoor het voor mensen die niet op het feest geweest zijn toch nog een leuke korte extra op de dvd is.

Highlights:
Als laatste komen we aan bij de hightlights van Qlimax 2008, dit is een kort filmpje met vooral beelden van de licht- en lasershows tijdens de hele avond, afgewisseld met shows van de artiesten. Eigenlijk een soort compilatie filmpje dus.