Filter albums
X
Years
Defqon.1 Festival 2008 DVD

Het grootste en belangrijkste deel van de dvd bestaat uit een samenvatting van het feest zelf. Hierbij wordt de meeste aandacht besteed aan de Red en Blue area, oftewel de twee hardstyle area’s. Ook de andere stages worden allemaal belicht, zei het in mindere mate. Een beetje jammer want zo krijg je slechts een beperkt overzicht van wat er zich in die area afspeelde. Tegelijkertijd is de keuze van Q-dance begrijpelijk aangezien de Red en Blue toch de meest bezochte area’s van Defqon.1 waren. Echte liefhebbers van een bepaalde area (buiten de Red en Blue) raad ik dan ook niet aan om speciaal hiervoor deze dvd te kopen, hiervoor is dat materiaal toch echt te kort. Hiermee willen we niet zeggen dat de Defqon.1 dvd niet de moeite waard is, allesbehalve zelfs. Q-dance geeft een perfect beeld van het feest weer. Schitterende beelden van zowel festivalgangers als dj’s zorgen voor een mooie ervaring, zeker voor degenen die het feest zelf bezocht hebben.

Ook het geluid vormt een dik pluspunt, Q-dance heeft hier net zoals vorig jaar flink wat aandacht aan besteed en dat hoor je als je het volume een paar streepjes hoger zet. Om alle acts van de dj’s die op de dvd worden weergegeven op te sommen zou ik te lang bezig zijn, in ieder geval zijn ze stuk voor stuk de moeite. Vooral de energieke set van Josh & Wesz en de geweldige act van Deepack worden erg mooi weergegeven.

De dvd telt drie extra’s; een picture album – waar erg mooie (sfeer)beeldenbijzitten -, interviews door Tygo Gernandt en – net zoals vorig jaar – ‘Your 5 minutes of fame’. Het meest de moeite zijn de interviews van BNN’s prettig gestoorde Tygo Gernandt. Gernandt weet op een erg leuke manier dj’s en publiek aan de tand te voelen over Defqon en alles daaromtrent. Zeker de moeite waard. Ook vorig jaar stond er een tent waar bezoekers van Defqon in 5 minuutjes hun ‘ding’ mochten doen. Net zoals vorig jaar levert dat dit jaar de nodige puberale maar o zo leuke beelden op. Vooral de kerel die met een paar opblaaspoppen aan de slag gaat zal een grijns op menig gezicht toveren. Buiten de extra’s op de dvd is het grootste pluspunt van deze Defqon.1 registratie de bijgevoegde cd, dit jaar gemixt door de makers van het anthem, Deepack & Luna. Net zoals de dvd valt over de cd weinig tot niets negatiefs te melden. De heren houden een prima tempo aan in de mix, waar zoals verwacht de beste hardstyle hits van het moment langskomen en op het einde afgesloten wordt met een stukje hardcore.