Mastering Armin van Buuren’s nieuwe Album ASOT 2013
Door Arjan Rietvink in General @nl - 16/03/2013

Last week we mastered the new A State Of Trance 2013 Double CD mixed by Armin van Buuren.

Vorige week was het weer tijd om een nieuw album van Armin van Buuren te masteren.

Dit keer ging het om A State Of Trance 2013. Er zit altijd een behoorlijke tijdsdruk achter het masteren van dit soort CD’s. Door het drukke tijdschema van Armin komt het vaak voor dat de mix pas op het allerlaatste moment klaar is om gemasterd te worden. We halen de mix dan zelf bij Armin op om snel aan de slag te kunnen.

Dit soort mix projecten behandelen we in onze mastering studio altijd als een meer sporen mastering. Hierdoor kunnen we iedere track toch afzonderlijk masteren zonder dat hierbij de overgangen aangetast worden. Deze manier van masteren geeft bij dit soort projecten de maximaal haalbare geluidskwaliteit. Als de mix als 1 bestand aangeleverd zou worden zou dit niet mogelijk zijn. Dan kun je alleen een soort algemene klankkleur aan de hele mix geven.

Op A State Of Trance 2013 worden de nieuwste tracks ten gehoren gebracht. De tracks zijn uiteraard weer naadloos aan elkaar gemixed door  Armin van Buuren. De CD komt uit op 14 februari 2013.  Wie de CD zo snel mogelijk in huis wil hebben kan een Pre-Order plaatsen op de Armada website.

Door Arjan Rietvink in General @nl - 16/05/2013
Stem mastering een track van Stefano Montanaro aka Preacker

Stefano Montanaro beter bekend als Preacker is een jonge producer. Hij [...]

Door Arjan Rietvink in General @nl - 31/01/2013
Arjan Rietvink Online Mastering op Dancefair 2013

Dancefair is een leerzaam evenement voor dj’s en producers. Vorig jaar [...]

Door Arjan Rietvink in General @nl - 03/02/2014
Arjan Rietvink Online Mastering at Dancefair 2014

On saturday the 15th and sunday the 16th of februari it’s time for the [...]